Институции Общество

На 17 ноември ще бъде отслужена панахида в памет на загиналите в катастрофи

Написано от Величка Ачева

Пещера.В Пещера ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите на пътно-траспротни произшествия. Ръководството на Община Пещера уведомява жителите и гостите на гр.Пещера, че на 17 ноември от 10 часа в катедралния храм „Св. Димитър“ в гр. Пещера ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите при пътни инциденти.

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит към паметта на загиналите от пътно-транспортни произшествия.

Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата.

Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността на хората. Мъката и страданията на семействата и близките на жертвите при катастрофи са неописуеми.

На този ден би трябвало всички да се замислим за своето лично поведение на пътя, да анализираме грешките си и да вземем решение да не допускаме риск в пътното движение. Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки участник в него.

Коментари