Култура Общество

Малчуганите от детските градини поднесоха на Пещера Благовещенски концерт

Написано от Величка Ачева

Пещера.За 13-ти път читалище "Развитие" и детските градини в Пещера, поднесоха на жителите и гостите на града своя Благовещенски концерт. Залата на читалището се оказа тясна да приюти всички дошли да видят програмата на малчуганите от петте детски заведения. Специален гост на концерта бе образователният експерт от Община Пазарджик Диана Балканджиева, а водещата прочете поздравителен адрес от народния представиел Десислава Костадинова:

"Скъпи деца, обръщам се най-напред към вас, защото тази вечер вие тези, които ще разтуптите сърцата на вашите родители и близки. Ще изпълните сцената с вашата детска чистота и доброта. Изпълнявайте вашите песни и танци с плам и се радвайте на чудните години в детската градина.

Скъпи учители, изказвам майчината си благодарност, за това, че поемате нашите синове и дъщери в най-ранна възраст и ни помагате за тяхното възпитание и отглеждане, заедно ги превръщаме в знаещи и можещи деца!

Скъпи родители, тази вечер ще разберете колко са пораснали децата Ви. Наслаждавайте се на всеки миг и ценете всяка танцова стъпка, всеки изпят куплет, защото те водят децата ви напред!

Поводът за този концерт е един от най-хубавите християнски празници – Благовещение. За това пожелавам на всички ви все благи вести!

Бъдете живи и здрави!"

 

Коментари