Институции

Коледно тържество и специален подарък за Дневния център за деца

Пещера.Дневният център за деца с увреждания в Пещера вече ще разполага с нов, специализиран бус.

Dn-centar-kmet

Ключовете от возилото бяха дадени от кмета Николай Зайчев на управителката на фондация „Социални практики в общността“ Златка Ангелова, която сподели, че градоначалника и неговият екип имат отговорно социално поведение и работят със сърце, поради което социалната им политика няма как да не е успешна. Неправителствената организация управлява дейностите на трите социални центъра в Пещера – Дневните центрове за деца и възрастни, както и Центъра за настаняване от семеен тип.

Dn-centar

В дневния център днес имаше коледно тържество, в което децата споделиха наученото за празника и Дядо Коледа. Белобрадият старец бе специален гост на празника и бързо събра около себе си всички малчугани.

dn-centar-Koleda

Освен Дядо Коледа и кметът Николай Зайчев, свидетели на милото тържество станаха заместник-кметът Зехра Алиш, ползвателите на услугите в дневния център за възрастни, родители и близки на децата.

Всички те бяха поздравени от управителката на Центъра Соня Бурова, която не скри вълнението си от плучения подарък, който ще бъде много по-удобен от досгашния бус.

Коментари