Институции

Десислава Костадинова: Приоритет пред мен е финансирането на ремонт на пътя Пазарджик-Батак

Написано от Величка Ачева

Пазарджик. „В следствие на цялостната политика на правителството на премиера Бойко Борисов България е на 3-то място в ЕС по нисък дълг. Министерството на финансите изплати външен дълг за близо 2 милиарда лева. Българският дълг остава много далеч от средния за ЕС, който е 86% от БВП. Пред страната  няма други големи плащания по външния дълг до 2022 година. След това плащане държавният дълг намалява до около 25% от БВП при 29.1% в края на 2016 г.“, това каза на пресконференция днес в Пазарджик народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова.

Тя заедно с останалите народни представители от област Пазарджик, Димитър Гечев, Десислава Тодорова и Даниела  Малешкова говориха на пресконференция по актуални политически теми.

Костадинова потвърди, че пред нея остава приоритет финансирането на ремонт на пътя Пазарджик-Батак. На журналистически въпрос за работата в общините, от които са родом народните представители, Десислава Костадинова изтъкна добрата работа по националната и по европейската програми за енергийна ефективност в община Пещера. Тя допълни, че вече се работи по възстановяването на свлачищата по пътя за курортното селище „Св.Константин“. „Следя внимателно и случващото се в т.нар. турска махала на Пещера, където също има свлачищен процес, който застрашава няколко къщи. Там се прави всичко възможно, за да се ограничат щетите“, каза още Костадинова. Осигурени са и част от парите за ремонт на околовръстния път на Пещера, каза още народната представителка.

„Наша грижа обаче са всички общини от Пазарджишка област, за това се старая да подкрепям всяка от общините. Като общувам не само с местните управи, но чрез регулярни приемни контактувам и с хората от тези райони“, допълни Костадинова.

Тя обаче не пропусна да покани медиите и обществеността на откриването на паметник на Васил Левски в Пещера, което ще бъде на 21 юли от 18.30 часа.

 

Коментари