Любопитно

Времето през декември

Написано от Димитър Насков

През декември температурата се очаква да бъде около нормалната, а месечните стойности на валежите, по-ниски от нормалното за този период на годината. 14-22 дни ще бъдат мрачни, слънцето ще грее около 5-7 дни, а валежите ще са 5-9 дни. Времето през първото десетдневие на декември ще се задържи студено, максимални температури между 5-8 градуса. Ще вали дъжд, а Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Силни дъждове ще има около 5 декември. На следващия ден ще има снеговалежи, но снежна покривка не  се очаква. Около 8-9 декември  валежите ще спрат.
Втора деседневка ще бъде със сухо, но студено време. Минималните температури ще се движат между минус 7 и минус 4 градуса. Времето в началото на третото десетдневие ще остане сухо и мъгливо, около 22 декември се очакват краткотрайни валежи от сняг в Северна България. По Черноморието и в Западна ще остане сухо. Около 25 декември от северозапад ще нахлуе по-студен въздух и ще завали сняг, който ще направи трайна снежна покривка. Температурите ще паднат до минус 10 градуса, а в котловините до -12 градуса.
Коледа 2017 ще посрещнем със сняг. Максималните температури ще се движат между  0 и 2 градуса, а най-ниските между минус 12 и минус 7 градуса.

Времето около Нова година ще бъде студено с превалявания от сняг. Ще има снежна покривка в по-голямата част от страната.

Коментари